Iloinen yllätys

CaptureJulkinen puoli ei ole paljoa minua auttanut. MS-tautiepäilyn sulkivat pois yksityisneurologin lähetteen perusteella. Lähinnä julkisen toiminta on ollut diagnoinnin haittaamista. Aivotärähdyksen jälkeen käytyä ensiavussa, sain diagnoosiksi likinäön. Luonnollisesti vaadin tuon diagnoosin poistoa potilaskertomuksesta, jolloin Tays poisti lain vastaisesti koko potilaskertomuksen.

Diagnosointi on käytännössä mennyt näin, ja tätä mallia vastaan on todella moni lääkäri. Työterveydestä ohjattiin reumatologille, joka meni aivan oikein. Diagnoosi nivelpsoriasis.

Tämän jälkeen alkoi ongelmat. Alkoi olla neurologisia oireita, jotka eivät liity reumaan millään tavalla. Oireet kuitenkin vaikuttivat aluksi sellaisilta, että ne olisivat fysiatrin ammattialaa. Menin siis yksityiselle fysiatrille, josta oli suuri apu vuoden päiviksi. Ja mistä tiesin mennä fysiatrille? Ostin Duodecimilta reumatologian, fysiatrian, neurologian ja anatologian oppikirjat.

Fysiatri huomasi heti, että ongelma on sekä tuki- ja liikuntaelimissä, että myös neurologista perää. Hän lähetti ENMG-tutkimuksiin, jotka eivät paljastaneet mitään. Alkuvaiheessa neurologista sairautta tuo tutkimus paljastaa hyvin harvoin yhtään mitään.

ENGM:n jälkeen sain lähetteen aivovammoihin erikoistuneelle neurologille Helena Huhmarille Helsinkiin. Tutkimukset ja kysymykset olivat teräviä, päteviä ja nopeita. Ongelma on 100% varmuudella neurologista, 99% varmuudella MS-tauti.

Taysin neurologian poli otti asian tutkittavakseen. MRI ja likvor eivät paljastaneet MS-tautia. Sen jälkeen potku ulos neuronpolilta. Tässä tapahtui jonkinlainen pieni virhe, mutta en syytä siitä neuronpolia. Heidän tehtävä oli vain tutkia MS-taudin mahdollisuus.

Seuraavaksi menin toiselle fysiatrille, sellaiselle joka osaa lukea MRI-kuvia. Tuomio oli useita välilevynpullistumia, joista moni painoi selkäydintä, ahtautuneita hermojuuria, nikamien eroosiota ja uuden luun muodostusta, nikamasiirtymää jne. Viimein sain toimivan kipulääkityksenkin.

Samalla tuli jälleen epäilys reumasta. Densin ympäriltä paljastui tulehdus, jonka seurauksena dens on siirtynyt taaksepäin. Seuraavaksi onkin sitten reumatohtorin paikka.

Sen jälkeen pitää vielä käydä korvalääkärillä, Unestassa juttelemassa CFS/SEID mahdollisuudesta ja jopa psykiatrilla.

Mitä julkinen puoli on auttanut minua? Sulkenut pois MS-taudin. Se on oikeasti hyvä homma, mutta siihen se jäikin. Voitaisiin alkaa kyselemään sellaisia asioita, että miksi minun pitää maksaa useiden yksityisen puolen erikoislääkäreiden palkkioita, kun sama asia pitäisi hoitua myös julkisella.

Mutta tänään julkinen puoli yllätti! Yksityinen fysiatri kirjoitti minulle kipulääkityksen. Reseptin uusiminen on ollut aina soittaminen Terveystalon maksulliseen puhelinnumeroon. Koitin eilen piiruuttain kanta.fi palvelusta siirtää reseptin uusimisen Tesoman tk:on, jonka tiedän olevan kiinni. Tänä aamuna tuli tekstiviesti, että resepti on uusittu!

Siirrän kaikki reseptini julkiselle ja tutkimukset yksityisen kautta. Ainakin tämä kuvio pelaa. Kysymys kuuluu, miksei julkinen pelaa muuten. Toivottavasti uusi sos.terve. ministeri ottaa asian hoidettavakseen ja pistä tk:t sekä erikoissairaanhoidon kuriin.

Nimittäin vaikka olenkin oikeistolainen markkinatalouden kannattaja, haluaisin että minä ja muut saisivat verorahoille(ni) kunnon vastinetta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s