Kaikki maailman puolueet yhdistykää

Erkki Tuomioja, vanha stalinisti, erehtyi tänään toivomaan, että SDP, vasemmistoliitto ja vihreät yhdistyisivät yhdeksi suuremmaksi puolueeksi. En näe näiden puolueiden välillä muuta yhteistä, kuin valtavan maahanmuuton tukemisen, joten en ymmärrä miksei Tuomioja halua samaan puolueläjään myös kokoomusta, keskustaa, RKP:ta, IPU:a, miksei mahdollisesti myös perussuomalaisia. Mikään muuhan politiikassa ei nykyään ole tärkeätä, kuin suvaitsevaisuus ja EU.

Minulta jos kysyttäisiin, hajottaisin kaikki puolueet ja määräisin uudet lait, joiden mukaan yksikään puolue ei saa kasvaa liian suureksi toiseen nähden. Estäisin monoliittien syntymisen kaikin keinoin.

Miksikö? Ehkä tämä kuva kertoo enemmän kuin sata jänistä.

Untitled

Kumman ottaisit hoitamaan asioitasi? Minä en epäilisi hetkeäkään ottaa kuvan yksinäistä jannua, joka hoitaa asiaa rauhassa, kuin alakerran sekopäitä, jotka koittavat hoitaa kaikkia asioita yhtä aikaa.

Kumman puolueen ottaisit hoitamaan asioitasi? Puolueen jonka puolueohjelma näyttää tältä…paper

Puolueen, jonka puolueohjelma on tiivis ja puolueensa näköinen.

Vaiko puolueen, jonka ohjelma on, jotain jota kukaan ei jaka lukea alusta loppuun asti…paper

Entäpä jos saisi valita useita ”yhden asian” puolueita? Juoksisin kirkuen vaalikoppiin.

Siksi, että monoliittipuolueet ovat kankeita, eikä kukaan muista a) puolueohjelmaa b) puoluekokouksen päätöksiä c) vaaliohjelmaa d) lupauksia äänestäjille. Politiikassa tehdään joka tapauksessa myös komporomisseja, jolloin a, b, c ja d saavat väistyä ”hallitusohjelman” myötä.

Pienet, erikoistuneet puolueet voivat vielä muistaa kohdat a, b, c ja d sekä tehdä lehmänkauppoja, joita hallitusohjelmaksi kutsutaan. Lisäksi pienpuolueet voisivat todella erikoistua edustamiinsa asioihin, kun monoliittipuolueissa kentän on erikoistuttava asioihin ja muistutettava emopuoluetta miksi heitä äänestettiin.

 

Seuraavassa poliittisessa blogauksessa kirjoitan todennäköisesti eduskunnasta ja sen olemuksesta. Se tuntuu olevan monelta unohduksissa. Toivottavasti siitä tulee paremman näköinenkin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s