Media, media, media

Luettuani tänään kansanedustaja Jari Ronkaisen blogauksen median tiedottamisesta liittyen Forssan tapahtumiin, minulle tuli halu kirjoittaa myös mediasta. Median toiminnasta on tosin kirjoitettu vaikka kuinka, enkä tykkää kirjoittaa samoista asioista uudestaan ja uudestaan, mutta minulla on ns. näppituntuma asioihin, joten valaisenpa hieman asioita.

Media pimitti Forssan välikohtauksista kaikenlaista. Pimitettyä tietoa on mm. että eräältä suomalaiselta oli hajoitettu polvilumpio ja toista oli lyöty teräaseella pohkeeseen.

Tämä ei ole toki ainoa median vääristelemä tai pimittämä tapaus. Itse jouduin joukkopahoinpitelyn kohteeksi Tampereen Koskipuistossa 2.10.2015. Asialla olivat anarkistien väkivaltainen siipi, joka toimii kontrolloidusti erilaisissa mielenosoituksissa tarkoituksenaan käyttää väkivaltaa. Tätäkään media ei kirjoita.

Iltalehden toimittaja oli tuolloin Koskipuistossa paikalla ja teki tapauksesta aika hyvän uutisen. Lisäksi tuttavani, ja useat muut, onnistui kuvaamaan tapahtuman kännykällään, jolloin medialla oli hankaluuksia vääristellä tapahtunutta. Mutta site ne tosiaan yrittivät.

Muun muassa Aamulehti uutisoi tuolloin minun rynnänneeni rasismin vastustajien kimpuun ja alkaneen kuristamaan yhtä heistä. Jouduin soittelemaan useille toimittajille, oikaisemaan uutisia ja lähettelemään Juha Mäenpään kuvaamaa videota heille. Useimmat suostuivatkin korjaamaan uutistaan.

Yle tuttuun tapaansa vääristi uutistaan äärimmilleen. Toimittaja Mari Siltanen väittää, ettei pahoinpitelyn aloittajasta ole selvyyttä. Hän antaa anarkisteille tilaa levittää valheitaan, mutta missään vaiheessa hän ei ottanut minuun yhteyttä. Hän tosin käytti blogaustani lähteenään; blogausta, jonka Uusi Suomi lopulta sensuroi ja esti minulta kirjoitusoikeudet Puheenvuoro-alustalleen.

Iltalehti lupasi seurata tapausta loppuun saakka, sillä tein asiasta rikosilmoituksen. Olihan tämä ehkä Suomen historian ensimmäinen tätä laatua oleva poliittinen pahoinpitely. Asiasta käytiinkin oikeutta Tampereen käräjäoikeudessa keväällä. Tapaus löytyy diaarinumerolla R 16/2312.

Iltalehti, kuten mikään muukaan lehti, ei kuitenkaan uutisoinut tuomiosta mitään. Tuomiolauselmassa vastaaja Tommi Juhani Karjalaiseksi syyksi luetaan pahoinpitely ja rangaistusseuraamuksiksi 50 päiväsakkoa à 14,00 euroa, yhteensä 700 euroa. Karjalainen tuomittiin maksamaan minulle vahingonkorvauksia 520 euroa.

Huomatkaa, että pahoinpitelyssä valtio saa enemmän rahaa kuin uhri.

Tätä aiemmin olen törmännyt omakätisesti median vääristelyyn toimiessani Muutos 2011 -puolueen puoluesihteerinä. Yritin oikaista lukuisia virheellisiä uutisointeja puolueesta, mutta turhaan. Yle joutui muuttamaan yhtä uutistaan. Muut jättivät asiat tylysti hoitamatta.

nuiva.fiAinut luotettava media tähän mennessä on ollut nuiva.fi. Mistäkö tiedän tämän? Olen toiminut tämän vuoden nuiva.fi:n toimittajana.

Ennustan tämän blogauksen täyttyvät kommenteista, joissa viitataan MV-lehteen ja sen kyseenalaiseen faktapohjaan. Vastaan jo etukäteen, että en aio lähteä tuota olkinukkea vastaan. MV-lehdellä ei ole mitään tekemistä tämän blogauksen kanssa.

tuomio

Tuomiolauselma

Mainokset

Yksi kommentti artikkeliin ”Media, media, media

  1. Paluuviite: Kuinka valtamediaa vedätetään | Alpha Noir / Omega White

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s