Nuivan skenen mahalasku

Nuivan skenen alamäki jatkuu. Nyt mennään jo vapaapudotuksessa, eikä laskuvarjoja löydy.

Olen jo yli vuoden kritisoinut erilaisten toimijoiden, no, koko olemassaoloa nuivassa skenessä. Heistä on haiskahtanut kaksi asiaa, joko yhdessä tai erikseen. He haluavat olla capo-di-tutti-capi eli kaikkien johtajia. He ovat myös myyriä sotkemassa skeneä.

Silti he saavat kusetettua seuraajia taakseen. Ehkä tämä on kaikkein surullisinta. Monilla skenen hang-around-jäsenillä on kova kaipuu Suurta Johtajaa kohtaan. He ovat pettyneitä perussuomalaisiin, Jussi Halla-ahoon, Olli Immoseen ja ties kehenkä. He hakevat johtajaa ihan mistä tahansa, vaikka sitten vasemmistosta.

Mutta tällä kertaa pohjakosketuksen tekee Suomi Ensin -järjestö. En ymmärrä miksi annan heille ilmaista mainosta tässä, mutta kun vituttaa.

Isänmaallinen itsenäisyyspäivän juhla peruttiin tältä vuodelta. Syy tähän oli joka ryhmän veto omaan suuntaansa. Aiemmin hyvin sujuneen mielenosoituksen jälkeen alkoi polemiikki parin mukana olleen toimijan taholta, että yhteistyö heidän kanssaan osoittautui täysin mahdottomaksi. Nyt pari muutakin tahoa on alkanut pokkuroimaan ja juhla peruuntui.

Itsenäisyyspäivän soihtukulkue on käsittääkseni kuitenkin voimassa. Se on erillinen tapahtuma.

Tähän väliin iski Suomi Ensin. Suomi Ensin lanseerasi säälittävän Linnake Suomi plagiaattinsa kilpailemaan Euroopan laajuisen Fortress Europen kanssa. Linnake Suomi on nyt järjestämässä itsenäisyyspäivän juhlaa. Tai siis ei Linnake Suomi, vaan Suomi Ensin siellä on järjestäjänä.

Suomi Ensin on poliittinen liike, joka aikoo puolueeksi. Heillä on vielä paljon kannattajakortteja keräämättä, joten he päättivät politisoida itsenäisyyspäivän. SE:n Panu Huuhtanen sanoo suoraan, että aikoo kerätä kannattajakortteja puolueviritelmälleen itsenäisyyspäivänä.

En voisi irvokkaampaa ajatusta keksiäkään! Ehkä Alex Stubbin 100-vuotisen Suomen antinationalistiset juhlat vain ylittävät tämän. Jo pelkkä Linnake Suomi täyttää naurettavuuden mittapuulla megalomaanisen asteen, mutta vielä tämä.

Mietitäänpäs. Amerikkalais-hollantilais-yöhoitsu dynaaminen trio valjastaa itsenäisyyspäivämme poliittisiin tarkoitusperiinsä, jotka eivät kestä minkään päivän valoa. SE:n helppoheikit ovat populisteja pahimmasta päästä. He tietävät itsekin, ettei heidän lupauksensa voi koskaan toteutua.

Ikävää tässä on vielä se, että itsenäisyyspäivä on joulukuussa. Olen salaa toivonut pitkin kesää, että joku kerta kärpäset lentäisivät Marco de Witin suusta sisään näissä tapahtumissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s