Posti hukkaa laskuja, laskutettava kärsii, sekä VVO

Kirjoitan tässä yleiseksi käyneestä ongelmasta sekä lisään perään myös vähän tietoa VVO:n toimintatavoista. Asia koskee postia, joka on ottanut jo tavaksi hukata kirjeitä. Esittelen lyhyesti vain oman tapaukseni, mutta näitä on kaveripiirissä sattunut jo useita.

Sain toissapäivänä Lindorffilta perintäkirjeen Tampereen sähkön sähkölaskusta. Alkuperäinen lasku oli 24,15 ja tätä laskua en ole koskaan saanut, mutta milläs todistat sen. Sain Tampereen sähköltä  karhukirjeen 29,15 joka sisältä 5 euroa muistutuslaskua. Pitkin hampain maksoin tuon laskun 31.10. palkkapäivänä.

Nyt minulle tuli Lindorffin perintäkirje 48,15 euroa ja laskutuspäiväksi oli merkitty 1.11. Huomatkaa siis, että Lindorff on aloittanut perintätoimet 1.11. ja minä olin maksanut laskuni päivää aikaisemmin 31.10.

Otin toki yhteyttä Lindorffiin, jossa nyt kerrotaan, että minun pitää maksaa 14 euroa perintäkuluja, koska laskuni Tampereen sähkölle on jo hoidettu. Lähetin heille kopion maksukuitista, jossa näkyy, että olen maksanut laskun ennen heidän perintätoimiaan. He itsekin sanoivat kirjeessään, että lasku on aiheeton, mikäli se on maksettu ennen perintätoimien alkamista.

Nyt he väittävät, että 1.11. on aikaisemmin kuin 31.10. ja siksi minun on maksettava 14 euroa perintämaksuja. Käskin heidän tarkistaa kalenterinsa ja lopettaa sienien syönnin.

Postin hukkaama alkuperäinen lasku tuo minulle siis 14+5 euroa lisää maksettavaa. Näitä laskuja on kadonnut facebook-tuttavillani myös useita. Netposti on toki yksi vaihtoehto ja sinne minulla tuleekin osa laskuista, mutta jostain syystä ei kaikkia.


Tapaus VVO

Asuin VVO:n asunnossa puolisen vuotta. Hoidin vuokrani säännöllisesti, enkä pitänyt meteliä tms. Alakerran ulkomaalaistaustaisen Allahinpalvontamenot keskellä yötä sen sijaan häiritsivät koko rappua ja tein siitä valituksen isännöitsijälle. Isännöitsijä ei vaivautunut vastaamaan, kuten ei vastannut muillekaan rapun asukkaille.

Tämä vain alustuksena siitä, kuinka VVO kohtelee eriarvoisesti asukkaita.

Muutin viime kuussa asunnosta pois ja loppusiivouksessa minulla tapahtui kolme huolimattomuusvirhettä. Hellan yhden lieden ympärillä oli hentoinen kerros palanutta ruskeaa rasvaa, muuttomiehiltä oli jäänyt ulko-oven eteen kengänkuva ja yhden seinän viereen lattiaan oli jäänyt teipistä 4×10 cm jälki.

Sain VVO:lta laskun 300 euroa huoneiston siivouksesta. Ainut selitys isännöitsijältä on, että ”loppusiivous on täysin laiminlyöty”. Kysyessäni kuvia näistä laiminlyödyistä asioista sain kuvat yllä mainituista puutteista. Lupasin maksaa niistä 30 euroa, sillä ei yksikään siivousfirma käytä tuohon 15 minuuttia enempää.

VVO ei ole vaivautunut sen jälkeen vastaamaan. Laitoin uuden sähköpostin jossa vaadin heiltä selvityksen mitä on siivottu ja kuinka paljon. Ei tule vastausta. Laitoin sähköpostin jossa kopioin vuokrasopimuksesta kohdan, jossa sanotaan asukkaan ”vastaavaan loppusiivouksesta aiheutuvista kuluista”. Nyt isännöitsijä vastaa, että 300 euroa on heidän listahintansa. Listahinta on taas ristiriidassa vuokrasopimuksen kanssa, sillä vuokrasopimuksessa puhutaan aiheutuneista kuluista, eikä vuokrasopimuksen allekirjoituksen jälkeen esitetystä listahinnasta.

Lupasin edelleen maksaa heille aiheutuneet kulut, jotka lienevät 30-60 euron välillä, ja pyysin heitä lähettämään uuden laskun. Muussa tapauksessa asiasta mennään oikeuteen ja oikeusistuin saa selvittää aiheutuneet kulut.

Kirjoitin VVO:sta vain sillä, että tiedätte ensinnäkin pysyä kaukana näistä korppikotkista, ja toisekseen, että tietäisikö kukaan onko VVO:ta vastaan nostettu tai nostamassa ryhmäkannetta näistä petoksista?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s