Läpsyttelijät Tampereella

Tänään koettiin erikoinen episodi. Tampereella läpsytteli noin 40-50 tp-hakijaa, jotka eivät olleet saaneet turvapaikka. He saivat kulkea poliisipartioiden ohitse, eikä heitä otettu kiinni. Itse olin paikan päällä kuvaamassa.

Läpsyttely alkoi Koskipuistosta, jonne saavuin Frenckelin aukion kautta. Otin muutaman kuvan, jonka jälkeen läpsyttely alkoi pitkin Hämeenkatua tukkien toisen kaistan. Rummut pärisivät ja ilmeisesti jotkut pellet olivat niitä soittamassa.

Keskustorin kohdalla siirryin Suomi Ensin porukan luokse. Toivoin että siellä olisi ollut kiimaisia naaraita, mutta eikö mitä. 20 miespuoleista siesoi poliisin eristämän alueen sisällä. Marco dewittu piti puheita kärpäsluukku auki. En jaksanut kuunnella, vaan palasin takaisin kuvaamaan.

Kun läpsyttely saapui Kauppakatua pitkin Keskustorille, tapahtui omituisia. Yhtäkkiä minua tönittiin puolelta ja toiselta. Tajusin nopeasti, etten ollut attentaatin kohde, vaan rynnäkkölepakko oli käynyt erään sivullisen kimppuun nyrkein. Tämä rynnäkkölepakko on Tampereen kommunistien jäseniä ja tunnettu rähisijä mm. Kiakkovieraista.

Ilmoitin rähinanalusta poliisille, mutta mitään ei tapahtunut. Rynnäkkölepakko kävi kahteen muuhun kertaan ihmisiin käsiksi, mutta poliisi ei vain reagoi. Taisi  olla elämään kyllästyneitä poliiseja.

Läpsyttely pysähtyi Keskustorille, jossa huudettiin joitain iskulauseita ja pidettiin puheita, joita en jaksanut kuunnella. Iskulauseet olivat tyyliin: rajat auki, ei valtioita sekä Afganistanissa ei ole turvallista.

Sitten minulta loppui akku kännykästä ja lähdin kotiin.

Tapasin paikanpäällä herrasmiet Markus Janssonin ja Seppo Lehdon. Heidän kanssa on aina hauska lätistä. He eivät läpsyttele.

Kuvia linkin takaa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s