Nykypäivän fasismia

Törmäsin moderniin fasismiin juuri tänään. Olin ottanut muutaman screenshotin Jore Puusa -nimisen henkilön älynväläyksistä Uuden Suomen blogissa. Kommenteissa Jore solvaa perussuomalaisia, kun blogin aihe koskee islamiin kuuluvaa tyttöjen sukupuolielinten silpomista. Sain kuvista kolmen päivän eston facebookkiin. Siis sain eston toisen henkilön kuvista.

Fasismi on jälleen nostamassa päätään maailmassa. Kyseessä ei tällä kertaa ole kuitenkaan kansallissosialistit, vaan jonkinlainen itseään suvaitseviksi pitävien, aatemaailmaltaan punaista ja vihreätä tunnustavien keskenkasvuisten laumasta. Keskenkasvuisuus voi tarkoittaa myös henkistä kasvua.

Nämä punavihreät pitävät itseään liberaaleina ajattelijoina. Liberalismissa on kuitenkin ongelmana se, että liberalismi kuvittelee olevansa ainoata oikeata liberalismia. Kaikki muu on pahaa konservatismia, jotain menneeltä aikakausilta, kun maailmassa ei ollut vielä liberaaleja ajattelijoita.

Liberalismi ja konservatismi ei tosin ole samalla akselilla ollenkaan, mutta yhdistetään ne nyt, kun näin yleisesti ajatellaan.

Liberalistin maailmantuska on hirvittävä. Vain hän tietää kuinka asioita pitäisi hoitaa. Hän on oikeassa ja hänen pitää olla oikeassa! Jos hän ei olisi oikeassa, voitaisiin päätyä sellaiseen hirvittävään tilanteeseen, että joku konservatiivi ei olisikaan väärässä. Pöyristyttävää.

Liberalismi pitää arvonaan vapautta – kertoo wikipedia. Wikipediaan on uskomista, sillä sekin on liberalistien hallinnassa, joten sen täytyy olla totta.

Mutta liberalistinen vapaus on oxymoron. Liberalistin tulee valvoa, että vapaus toteutuu. Ainoa tapa varmistaa vapauksien toteutuminen on taas autoratiivinen malli, jossa lakipykälin ja muilla keinoin varmistetaan vapauksien säilyminen. Mallissa toisinajattelijoille ei ole sijaa, sillä heidän ajatuksensa pelottavat liberalistia. Siispä liberalistin on turvauduttava fasismiin.

Fasismi on totalitaristinen liike, jonka luulisi olevan melko täydellinen liberalismin vastakohta. Näin ei kuitenkaan ole, sillä molemmissa ideologioissa toisinajattelu on hyvin pitkälle kiellettyä.

Normaaliin länsimaiseen ajatteluun kuuluu ihmisoikeudet, kuten sananvapaus. Liberalismin pelkona on, että toisinajattelijat saisivat äänensä kuuluviin. Fasismin pelko on täysin sama. Toisinajattelijat saattaisivat esittää eriäviä mielipiteitä, jotka saattaisivat saada jalansijaa suuressa yleisössä, ja tämä uhkaisi liberalismia/fasismia.

Siispä punavihreän liberalistin on turvauduttava ilmiantoihin. Suuret joukot punavihreitä selaa facebookkia päivittäin etsien ”natseja”, joiden julkaisuja voisi ilmiantaa. Kun ilmiantoja on tiettyyn julkaisuun tarpeeksi, facebook poistaa julkaisun ja antaa julkaisijalle kirjoituskieltoa. Liberalisti on tyytyväinen, kun on saanut kavennettua kanssaihmisen sananvapautta.

Bebelplatz tulee mieleen liberaalien toiminnasta.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s